Welkom op de internetsite van de West-Vlaamse Vrijetijdsatletiekvereniging. Veel surfplezier!

    

 

 

 

 

 

 

Webmaster Francky Bettens  

 

VOLGENDE AFSPRAAK:

ZONDAG 3 MAART 2019 - MEULEBEKE

15ste VELDLOOP van MEULEBEKE

3de wedstrijd van het 33ste veldloopcriterium voor vrije sporters

ORGANISATIE: GEMEENTELIJKE SPORTRAAD

AANVANG OM 14.00 UUR

MEER INFORMATIE IN DE RUBRIEK "VELDLOOP"

 

LEES HIER BELANGRIJKE MEDEDELING 1                                                                                   LEES HIER BELANGRIJKE MEDEDELING 2 

De West-Vlaamse Vrijetijdsatletiekvereniging (W.VL.V.T.A.V.), kortweg: de federatie voor Vrije Sporters, werd opgericht op 28 juni 1977.
Sinds 28 november 1988 zijn we ook officieel erkend als federatie door het Provinciebestuur van West-Vlaanderen.

 

            

Onze doelstelling:

Wij zijn een overkoepelende federatie voor atletiekbeoefenaars die naar eigen keuze en vermogen kunnen deelnemen aan activiteiten ingericht door, of met medewerking van onze federatie. Onze federatie staat open voor alle niet-aangeslotenen bij de International Association of Athletics Federations (IAAF).

Momenteel telt onze federatie 17 clubs en een 30-tal individuele leden, samen goed voor bijna 1700 leden.

Jaarlijks organiseren wij een 25- tal wedstrijden.   

De belangrijkste pijler in onze werking is de organisatie van een jaarlijks veldloopcriterium dat over 9 wedstrijden gespreid wordt en op het einde van het jaar afgesloten wordt met een grote slotfeestavond en prijsuitreiking die door ongeveer 600 personen wordt bijgewoond. Dit jaar zijn we reeds aan onze 28° editie toe.
Sinds 1998 organiseren wij ook een pistecriterium dat uit 8 wedstrijden bestaat en waarvan de prijsuitreiking samenvalt met deze van het veldloopcriterium. Sinds 2007 organiseerden wij ook een zomercriterium, waar wij op zoek gaan naar de meest actieve vrije sporter per leeftijdscategorie (24). Voor dit criterium komen alle pistewedstrijden in aanmerking + alle wegwedstrijden tot en met de maand september. Vanaf 2010 werd het zomercriterium vervangen door een regelmatigheidscriterium: "DE TOP 50 VAN DE ACTIEFSTE VRIJE SPORTER".
Naast het veld- en pistecriterium zijn we ook actief op de weg met een 7-tal wegwedstrijden. Onze federatie staat in voor de organisatie van verschillende provinciale kampioenschappen: veldloop-, piste- en wegkampioenschap.
Ons werkjaar valt samen met een kalenderjaar en één van onze sterke punten in onze werking is het feit dat alle wedstrijden open staan voor alle leeftijdscategorieën, zodat we steeds kunnen spreken over een familiale sporthappening waar het ganse gezin aan zijn trekken kan komen.

Infobrochure:

Je kan hier de infobrochure downloaden.

Contactgegevens:

Francky Bettens, Secretaris - generaal
 
Telefoon
056 50 27 55
Fax
056 50 27 55

GSM 0495 54 44 38

Postadres
Moorsledestraat 27 - 8890 Dadizele